Sportpark Galecop 1
3438HX
NIEUWEGEIN
tel. 0306032111

CSW heeft de eerste 3 punten van het seizoen te pakken al ging dat niet al te makkelijk. Op bezoek bij JSV Nieuwegein boekte de ploeg van trainer Michel Strating een moeizame 2-3 overwinning.

CSW nam van het begin af aan het heft in handen en was ook de ploeg met het meeste balbezit. Het kwam een aantal malen goed door via de flanken maar de afwerking liet veel te wensen over. Het was allemaal net niet scherp genoeg om doeltreffend af te ronden en dat mag de ploeg zichzelf aanrekenen. Achterin moest CSW alert blijven voor de gevaarlijke tegenstoten van JSV die voornamelijk kwamen vanaf de rechtervleugel maar grote kansen leverde dit vooralsnog niet op. Nadat CSW al een aantal hoekschoppen had afgedwongen, kreeg het na ruim een half uur wederom een hoekschop. De afgeslagen bal werd een prooi voor JSV dat er razendsnel uitkwam. De bal kwam tenslotte bij de rechterspits die hard en laag inschoot in de uiterste hoek. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Na rust kwam CSW al heel snel op gelijke hoogte. Noah Steen kwam als een speer op aan de rechterkant en na zijn inzet verdween de bal via een been van de tegenstander zomaar in het doel.

Een mooie opsteker voor CSW zo vlak na rust dat daarna direct op jacht ging naar een voorsprong. CSW kreeg wel mogelijkheden maar zoals eerder gezegd niet scherp genoeg in de afronding. Toch kwam de ploeg op een verdiende voorsprong na 67 minuten spelen. Bram Korver stuurde Matt Veerhuis weg aan de linkerkant en diens lage voorzet werd bij de tweede paal prima afgerond door Noah Steen. CSW dacht dat de buit binnen was en werd slordig met onnodig veel balverlies. Dit leidde in minuut 72 tot de gelijkmaker. Een speler van JSV werd vrijgespeeld en de bal werd buiten bereik van doelman Gok prima ingeschoten. CSW kon weer opnieuw beginnen en hoefde gelukkig niet lang te wachten op een voorsprong. Dave Cornelissen speelde zich prima vrij en lag de bal panklaar bij de tweede paal op het hoofd van Sven v.d. Horst die de bal in de uiterste hoek kopte. CSW kreeg hierna nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar verprutste een paar mooie kansen. Gelukkig bleef dit zonder gevolgen want ook JSV kon niet meer gevaarlijk worden en zodoende konden de punten mee naar Wilnis.