Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Op eigen veld behaalde CSW een verdienstelijk gelijkspel tegen een zeer technisch en vaardig Donk. In een wedstrijd die werkelijk alle kanten op kon gingen beide ploegen vol voor de winst maar iedereen was het er na afloop wel over eens dat 1-1 toch wel de terechte uitslag was.

CSW had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Donk kwam een aantal malen goed door via de flanken en dat leidde na 10 minuten spelen al tot een voorsprong voor de ploeg uit Gouda. Na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd de bal maar half geraakt maar belandde wel bij de tweede paal waar de linksbuiten van Donk de bal vervolgens simpel kon binnentikken. Even leek het erop dat CSW weer snel langszij kwam maar de treffer van Emmanuel Emma’s werd geannuleerd wegens buitenspel. CSW kwam een aantal malen goed door via de flanken maar de voorzetten die volgden werden veelal onschadelijk gemaakt door de prima doelman van Donk. Achterin had CSW de zaken prima voor elkaar en kon Donk nauwelijks meer gevaarlijk worden voor het doel van CSW.

Na rust voerde CSW de druk meteen weer op richting het doel van Donk. De levensgevaarlijke Lars Wille was veelal het beginstation van de vele mogelijkheden die CSW kreeg. Kopballen van Stijn Molenaar misten net de juiste richting en een hakbal van Emma’s eindigde in de handen van de doelman. Lars Wille leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben maar zijn poeier werd door de doelman met de rechterhand tot hoekschop verwerkt. De tijd begon te dringen en Donk beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en kwam er amper meer uit. Met nog 4 minuten op de klok viel dan uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Een schitterende steekbal van Elroy Baas belandde bij de diepgaande Wille die alleen op de doelman kon afgaan en heel beheerst de doelman kansloos liet. CSW hinkte daarna op twee gedachten, een punt pakken of vol voor de winst gaan. Feit was wel dat Donk na deze 1-1 een paar enorme mogelijkheden kreeg om de winst te pakken. Doelman Rahim Gok was hierbij vaak de reddende engel die CSW behoedde voor een achterstand. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren beide ploegen het er wel over eens dat 1-1 de terechte uitslag was en dat het thuispubliek een prima CSW aan het werk heeft kunnen zien tegen een ploeg die het hele seizoen al meedraait om de bovenste plekken.