Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Tegen het Leidse UVS boekte CSW zaterdag op eigen veld zijn derde overwinning op rij. Het werd een zwaarbevochten overwinning na een wedstrijd die eigenlijk alle kanten op kon.

Vooral in de eerste helft speelde CSW zeer gedisciplineerd waarin het de ruimtes klein hield tegen het goed voetballende UVS. CSW knokte voor elke meter om het UVS maar zo moeilijk mogelijk te maken. De ploeg uit Wilnis kreeg in het eerste bedrijf zelfs de beste mogelijkheden om de score te openen. Na een perfecte voorzet van Mick v.d. Loo kon Emmanuel Emma’s de bal net niet raken om doeltreffend te worden en na een goede aanval over rechts ging het schot van Soulaimane Ouhamad maar net naast. UVS kon hier maar bitter weinig tegenover stellen. De ploeg kreeg wel enkele hoekschoppen te verwerken maar dit leverde niets op. Aan de andere kant was Robbert Kompier dicht bij de 1-0 maar na zijn schot eindigde de bal recht in de handen van de doelman van UVS. Vlak voor rust nog een goede mogelijkheid voor UVS maar doelman Rahim Gok wist het gevaar te keren na het slappe schot. Na een vrije trap van Ouhamad kopte Kompier de bal voor de voeten van Mick v.d. Loo die vervolgens snoeihard inschoot maar helaas stond Kompier buitenspel bij de tweede paal.

Na rust was het UVS dat de touwtjes stevig in handen nam. De ploeg verhoogde de druk op het doel van CSW en dat had al bijna succes. Na een voorzet vanaf rechts werd de bal maarnet over het doel geschoten. In die beginfase van de tweede helft had CSW het best wel moeilijk om onder de druk van UVS uit te komen. CSW vergat te voetballen waardoor het te snel balverlies leed. Grote kansen leverde het overigens niet op voor UVS want verdedigend had CSW de boel prima voor elkaar. UVS kreeg wel een aantal hoekschoppen en vrije trappen maar doelman Gok toonde zich heer en meester in de lucht. Naarmate de tweede helft vorderde kwam CSW wel wat meer aan voetballen toe zonder echt gevaarlijk te worden. De voorsprong, met nog tien minuten op de klok, kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. UVS kon de bal slecht wegwerken vanuit de eigen zestienmeter waardoor het leer voor de voeten kwam van Noah Steen die niet nadacht en verwoestend uithaalde in de benedenhoek. UVS nam meer risico en voor CSW werden de ruimtes om de te counteren steeds groter. Het leverde CSW een vrije trap op aan de zijkant van het veld. Een perfecte trap van Khalid el Jebli bereikte het hoofd van Emma’s bij de tweede paal die met een prima kopbal de doelman kansloos liet. CSW gaf hierna niets meer weg en speelde de wedstrijd op een degelijke manier uit om de overwinning over de streep te trekken.