Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Na de matige resultaten van de voorgaande weken heeft CSW eindelijk weer eens een overwinning te pakken. Op eigen veld werd FC Oudewater met 4-2 aan de kant gezet. Een zege die behaald werd op basis van heel veel strijd en werklust.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel om aan te haken bij de middenmoot. Onder zeer natte omstandigheden niet altijd even goed voetbal maar een CSW dat getergd aan de wedstrijd begon. Van beide kanten veel lange ballen wat het spel bepaald niet ten goede kwam en dat ook leidde tot veel balverlies. FC Oudewater kreeg in de eerste helft een aantal hoekschoppen maar gelukkig voor CSW zonder het gewenste resultaat. Aan de kant van CSW was er wel wat dreiging maar echte grote kansen bleven uit. CSW kreeg de voorsprong voor rust dan ook in de schoot geworpen. Een verdediger van FC Oudewater dacht de bal voor zijn eigen doel uit te verdedigen maar schoof de bal zomaar in de voeten van Soulaimane Ouhamad die vervolgens snoeihard binnenschoot.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen CSW op een 2-0 voorsprong kwam. Ouhamad stuurde met een bekeken pass Teun Gieling de diepte in die daarna de doelman behendig omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Complimenten voor de scheidsrechter die het vlagsignaal van de grensrechter negeerde omdat Gieling overduidelijk achter de man vandaan kwam. CSW denderde door en een prima onderschepping van Robbert Kompier op het middenveld leidde de 3-0 in. De bal werd in de zestien nog wat heen en weer getikt en uiteindelijk was het Mick v.d. Loo die de trekker overhaalde. De koek was nog niet op want CSW kwam zelfs op een 4-0 voorsprong. Een vlijmscherpe voorzet van Elroy Baas leek doel te gaan treffen maar de doelman kon de bal nog wegslaan precies voor de instormende Gieling die de stuiterende bal in de uiterste hoek kopte. Hierna was het de beurt aan FC Oudewater dat op 4-1 kwam na een schitterende krul in de rechterbovenhoek. CSW kwam nog met 10 man te staan nadat Sem Veerhuis heel ongelukkig tegen een rode kaart opliep. Ook FC Oudewater moest met 10 man verder omdat een verdediger geblesseerd afhaakte en er niet meer gewisseld mocht worden. Met nog een kwartier op de klok wederom een hoekschop voor FC Oudewater. In eerste instantie werd de bal weggewerkt door doelman Rahim Gok maar in de rebound verdween de bal in het doel. FC Oudewater werd hierna nog dreigend maar een schot uit de tweede lijn was een prooi voor doelman Gok en nog een enorme kans voor de bezoekers waarbij de bal vrij voor het doel over werd gekopt. CSW knokte zich naar het einde en trok de overwinning op basis van karakter uiteindelijk over de streep.