Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

CSW speelde zaterdag op eigen veld tegen VUC dat zijn eerste twee competitiewedstrijden had gewonnen. In een zeer boeiend en enerverend duel waarin van alles gebeurde werd het uiteindelijk een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen begonnen behoudend aan het duel en het was VUC dat CSW het spel liet maken wachtend op een foutje om van daaruit gevaarlijk te worden in de omschakeling. De eerste grote kans was voor CSW toen Teun Gieling aan de rechterkant werd weggestuurd maar daarna net geen medespeler wist te bereiken die doeltreffend kon afronden. Daarna wederom een mogelijkheid voor CSW toen de bal rand zestien werd breed gelegd op Khalid el Jebli die vervolgens de bal over het doel schoot. VUC kreeg zijn eerste kans na een prima aanval over vele schijven met als eindstation de behendige linksbuiten maar de bal belandde na zijn lage schuiver in de handen van doelman Jordy Wens. Ook nog een prima redding van Wens toen hij uitkwam en met zijn lichaam het gevaar pareerde. Voor rust had CSW een 100% strafschop verdiend na een handsbal binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechtster was dit echter ontgaan en werd CSW een unieke kans om op voorsprong te komen ontnomen. Achterin bleef het oppassen voor CSW want het makkelijk voetballende VUC bleef toch steeds dreigend maar grote kansen bleven vooralsnog uit.

Na rust kwam de wedstrijd pas echt los en was het VUC dat een paar prima kansen kreeg om de score te openen maar het was aan doelman Wens te danken dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. Met een aantal prima reddingen wist Wens zijn doel schoon te houden. Maar na een kwartier spelen in de tweede helft was het toch VUC dat de leiding nam. Na een aanval over rechts waarbij doorgespeeld mocht worden na een buitenspelsituatie werd de bal voor het doel gebracht en vervolgens knap binnengeschoten. CSW liet zicht niet van de wijs brengen, toonde karakter en kwam alweer snel op gelijke hoogte. Na een prima voorzet van Sem Veerhuis werd de bal door Gieling in de uiterste hoek gekopt. CSW drukte door en kreeg wel degelijk de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Wesley Dam lag de bal prima breed op Stijn Molenaar die de bal net niet goed raakte om af te ronden. De uitblinkende Soulaimane Ouhamad brak door maar zag zijn poging net worden geblokt. Aan de andere kant bleef ook VUC steeds dreigend maar CSW had verdedigend gezien de boel prima onder controle. Vervolgens werd het allemaal een beetje onvriendelijker in het veld met veel kaarten aan beiden kanten. Voor VUC zelfs een rode kaart en CSW rook zijn kans op de overwinning. De mogelijkheden kwamen er wel degelijk maar daar werd iets te slordig mee omgesprongen. Vlak voor tijd draaide de ingevallen Lars Wille knap naar binnen en zijn schot leek doel te gaan treffen maar de doelman tikte de bal met een uiterste inspanning uit de hoek. Bij de hoekschop die daarop volgde kwam de bal bij de tweede paal en werd door Veerhuis snoeihard ingekopt maar de paal bracht redding voor de bezoekers. Na een zeer boeiende tweede helft moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt maar achteraf gezien had er voor CSW toch iets meer ingezeten.