3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

CSW is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste competitiewedstrijd werd op eigen veld verloren tegen HVV uit den Haag.

Het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen voornamelijk aftasten. Van beide kanten werd er te snel balverlies geleden waardoor beide doelmannen nauwelijks werk moesten verrichten. Halverwege de eerste helft was het de beurt aan CSW voor de eerste mogelijkheid. Na een goede aanval over rechts kwam de bal bij Mick v.d. Loo die met links inschoot maar de doelman van HVV tikte de bal uit de hoek. Aan het eind van de eerste helft kwam de wedstrijd een beetje los en ontstonden er serieuze kansen. HVV kreeg een dot van een kans nadat de bal laag werd voorgegeven en de linksbuiten vrij kon intikken maar het was doelman Rahim Gok die de 0-1 voorkwam met een schitterden redding. Vrijwel direct hierna een enorme kans voor CSW. Na een slordigheidje achterin bij HVV kon v.d. Loo vrij op de doelman aflopen maar tikte hij de bal naast het doel. Daarna was het weer de beurt aan HVV maar nu was het wel raak. De bal ging na een voorzet vanaf rechts over een CSW verdediger waardoor de spits van HVV vrij kon aanleggen en de ruststand van 0-1 op het bord zette.

Na rust een sterker CSW dat verbeten op zoek ging naar de gelijkmaker. Wederom v.d. Loo kreeg een mogelijkheid om te scoren maar hij kreeg net te weinig tijd om goed aan te leggen en daardoor verdween de bal naast het doel. HVV vond het allemaal prima en de ploeg leunde op de sterke defensie waarbij vooral het kopsterke centrum in positieve zin opviel. Mede daardoor was het voor CSW extra lastig om een juiste opening te vinden. Een paar steekballetjes waren steeds net te hard om direct gevaar te stichten. Een pegel van afstand van v.d. Loo werd door de doelman tot corner verwerkt en bij een lage voorzet van Khalid el Jebli was men niet attent genoeg en ook enkele vrije trappen leverden niets op. HVV hanteerde veelal de lange bal maar kon nauwelijks meer gevaarlijk worden. CSW gooide er nog een slotoffensief uit, kreeg nog wat hoekschoppen maar dit leverde allemaal niets meer op waardoor het met een 0-1 verlies genoegen moest nemen waar een puntje toch wel verdiend was geweest.