Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Dat niet altijd de sterkste ploeg wint bewees afgelopen zaterdag maar weer eens. In de topper tussen BFC en CSW was de ploeg uit Wilnis de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar was het BFC dat toch een onverdiende 2-1 overwinning over de streep trok.

Een prima begin van de kant van CSW dat dat direct vanaf het beginsignaal de touwtjes in handen nam. Voetballend gezien was CSW duidelijk de betere ploeg. De eerste mogelijkheid was echter wel voor BFC toen de spits de bal uit de lucht direct op zijn schoen nam maar vervolgens de bal naast zag gaan. Daarna was het de beurt aan CSW dat kansen kreeg om de score te openen. Na een hoekschop van Stefan Tichelaar kwam de bal op het hoofd van Berry Kramer waarbij de doelman knap redding bracht. Na een goede combinatie aan de rechterkant van het veld verzond Noah Steen een prima voorzet op het hoofd van Tichelaar die de bal maar net over het doel kopte. De volgende mogelijkheid was voor Jelle v.d. Bosch die de bal binnen de zestienmeter ontving van Mick v.d. Loo. V.d Bosch kapte zijn tegenstander heel simpel uit maar zijn schot kon nog net worden geblokt. BFC kwam er nauwelijks aan te pas maar de ploeg was wel levensgevaarlijk in de omschakeling. Dat bleek wel toen de ploeg 8 minuten voor rust aan de leiding kwam. Na een afgeslagen aanval van CSW kwam BFC er razendsnel uit en de twee aanvallers van BFC speelde het perfect uit waarbij de spits alleen voor doelman Gok de bal voor het intikken had. Nog voor rust had CSW een uitgelezen kans op de gelijkmaker via v.d. Loo maar zijn inzet verdween naast het doel.

Na rust wederom een dominant CSW met heel veel balbezit. Het kreeg vele mogelijkheden op de gelijkmaker maar wonder boven wonder bleef de bal uit het doel. Zo schoot Tichelaar na een prima aanval op de lat en kon ook v.d. Loo net niet doeltreffend worden. Aan de andere kant kreeg BFC een prachtige kans op 2-0 na een domme terugspeelbal maar dit keer faalde de spits alleen voor de doelman. Na 17 minuten spelen in de tweede helft kwam CSW eindelijk op de dik verdiende 1-1. Een vrije trap van Tichelaar werd bij de tweede paal prima ingekopt door Dennis Prange. CSW ging op zoek naar meer maar zoals gezegd was BFC steeds gevaarlijk in de omschakeling. Zoals ook een kwartier voor tijd toen de bal voor het doel werd gebracht en bij de tweede paal knap werd ingekopt. CSW perste er nog een slotoffensief uit, kreeg nog een aantal hoekschoppen maar er was geen doorkomen meer aan in de overvolle zestienmeter. CSW claimde nog een strafschop nadat de bal tegen de hand van een BFC-verdediger werd geschoten maar de scheidsrechter zag hier echter niets in waar iedereen toch echt dacht dat de bal op de stip ging. Zo leed CSW een hele onverdiende nederlaag vooral ook omdat de ploeg de gehele wedstrijd de betere was van BFC en wat kansen betreft zeker meer had verdiend.