Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

CSW behaalde zaterdag de 2e overwinning na de winterstop. Uit bij IJFC boekte de ploeg van trainer Michel Strating een overtuigende en dik verdiende 0-3 overwinning.

De eerste fase van de wedstrijd was het voor beide ploegen vooral aftasten. IJFC probeerde in het begin vroeg druk te zetten op de verdediging van CSW maar CSW kwam daar voetballend prima onderuit. CSW kwam een aantal malen gevaarlijk door via de flanken maar de laatste bal miste net de juiste precisie om doeltreffend te worden. Halverwege de eerste helft het eerste gevaar van de kant van IJFC maar het schot van binnen de zestien eindigde in de handen van doelman Rahim Gok.

CSW leek op voorsprong te komen maar een prima schot van Matt Veerhuis werd uitstekend gepareerd door de doelman van IJFC. Toch was het CSW dat met een 0-1 mocht gaan rusten. Goed doorzetten van Stefan Tichelaar die na een paar klutsen de bal uiteindelijk in het doel wist te werken betekende een 0-1 ruststand.

Na rust een prima voetballend CSW dat eigenlijk de wedstrijd al veel eerder had moeten beslissen. Zo kreeg Veerhuis een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 maar zijn poeier ging maar net over de lat. IJFC was niet meer bij machte om het CSW echt moeilijk te maken en dat was zeker de verdienste voor de ploeg uit Wilnis. Een bal voorlangs het doel van CSW leverde geen gevaar op. Met nog een kwartier op de klok wist CSW zich te belonen voor het goede spel deze middag. Jordy de Groot draaide heel behendig weg van zijn tegenstander en werd vervolgens binnen de zestien naar beneden getrokken. De terecht toegekende strafschop werd door de Groot zelf feilloos ingeschoten. Het wachten was op meer goals maar goed keeperswerk voorkwam erger voor IJFC. De doelman wist prima redding te brengen op inzetten van Veerhuis en Sven v.d. Horst. Maar 8 minuten voor tijd moest ook deze doelman het antwoord schuldig blijven. Na een voorzet van Dennis Prange kwam de bal voor de voeten van Veerhuis die vervolgens laag en hard inschoot. Een prima overwinning voor CSW waar absoluut niets op viel af te dingen.