Voetjebal komt naar Wilnis!

Voetjebal komt naar Wilnis!

15 december 2021 9:00


In maart 2022 start Voetjebal in de sporthal Willisstee in Wilnis, en bij mooi weer op de velden van CSW!

Voetjebal is een landelijk voetbal-speelconcept voor kinderen tussen de twee en vijf jaar. Spelenderwijs en in kleine groepjes leren de jongens en meisjes motorische vaardigheden zoals dribbelen, passen en balcontrole. Daarnaast ontwikkelen de kinderen ook hun cognitieve vaardigheden d.m.v. tellen, het herkennen van kleuren en symbolen.

Plezier in bewegen

Voetjebal_bij_CSW.JPEGVoetjebal is al actief in ruim dertig dorpen en steden door heel Nederland. Het gebied ''Regio Uithoorn'' waar naast Wilnis ook Hoofddorp, Uithoorn en Aalsmeer onder vallen is in handen van Tom Verhoek. ''Ik ben erg blij dat wij vanaf maart 2022 nu ook in  Wilnis aan de slag kunnen. Allereerst moet ik Frank Zaal (sportliefhebber en inwoner van Wilnis) bedanken. Hij heeft de afgelopen maanden erop aan gedrongen om met De Willisstee, CSW, het sportakkoord en andere betrokken te gaan kijken of er een samenwerking nodig was. Nu het zover is ben ik ontzettend benieuwd hoeveel animo er is in Wilnis om met de allerkleinste en hun ouders samen te bewegen. Want bij ons  spelen de ouders ook een actieve rol tijdens de lessen. Ik ben ook enorm trots op het feit dat CSW direct een rol gaat spelen in ons aanbod. Zo kunnen wij in de zomermaanden buitenlessen organiseren op hun velden, kunnen de oudste Voetjebal leden doorstromen naar de Benjamins van CSW en organiseren wij de diploma dag op het hoofdveld van CSW. '' 

Chelly Drost, ex profvoetbalster van o.a. Ajax, Heerenveen en Telstar zal de rol van operationeel manager gaan vervullen in Wilnis. ''Een half jaar geleden ben ik begonnen als manager in Aalsmeer en binnen een paar weken hadden wij meer dan 50 inschrijvingen. Ik hoop dat het in Wilnis ook direct storm gaat lopen, want die kleine boefjes zien genieten op zaterdag/zondag ochtend vind ik echt het mooiste wat er is. Als de muziek eenmaal aangaat komen ze allemaal in beweging en rennen ze keihard achter de bal aan.''

Voetjebal is een beweegprogramma ontwikkelt door bewegings-wetenschappers, speciaal voor kleine kinderen. Samen met papa of mama krijgen zij op heel jonge leeftijd al de kans om de eerste voetbalstapjes te zetten. Voetjebal is een compleet ouder-kindprogramma met onder meer bewegen op muziek, kleuren herkennen en tellen. Ook zijn er gezonde leefstijllessen in verwerkt, maar de nadruk ligt altijd op spel en plezier.

Inschrijven

De inwoners van Wilnis bepalen zelf wat de speeldag wordt. Voetjebal heeft op hun website de inschrijving voor zaterdag en zondag opengezet. De dag met de meeste inschrijvingen wordt gekozen. De deelnemers die zich hebben ingeschreven voor de andere dag ontvangen een e-mail met de optie om over te stappen. 

Ga snel naar regiouithoorn.voetjebal.nl en schrijf je in! Aanmeldingen voor 31-12-2021 ontvangen een korting van 10%.

voetjebal-allekleuren-copy_20170202131422575.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!