Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaarbevochten zege CSW

27 oktober 2019 22:30

CSW trad zaterdag op eigen veld aan tegen Jong Holland dat deze competitie nog geen punt
wist te vergaren. Het werd voor de ploeg van trainer Servinus uiteindelijk een 2-0 zege maar
erg gemakkelijk ging dit allemaal niet.

Van onderschatting aan de kant van CSW was nauwelijks sprake want dit Jong Holland heeft echt geen slechte ploeg en is ook door niemand weggespeeld. CSW wilde wel maar had voor rust nauwelijks het vermogen om voetballend tot kansen te komen. Beide ploegen kregen voor rust een paar hoekschoppen maar beide doelmannen waren attent. CSW probeerde via de flanken door te komen maar de voorzetten konden vrij gemakkelijk worden verwerkt door de defensie van Jong Holland. Ook Jong Holland kon niet de juiste opening vinden in de hechte verdediging van CSW.

Na rust kwam er wat meer leven in de wedstrijd en leek Jong Holland de leiding te gaan nemen. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg een vrije trap op de rand zestien. De bal werd met veel precisie getrapt maar tot opluchting van CSW eindigde de bal op de lat. CSW werd gevaarlijk aan de andere kant toen de bal werd breed gelegd op Menno v.d. Leeden maar zijn schot ging over het doel. Jong Holland rook dat er meer in zat deze middag en begon ook wat meer aan te dringen, werd ook een paar keer dreigend maar echter zonder resultaat. Met nog 10 minuten op de klok kreeg CSW een hoekschop te nemen. Elroy Baas draaide de bal prima in en een op de lijn staande speler van Jong Holland kon niets anders doen dan de bal in zijn eigen doel te koppen. Grote opluchting bij CSW dat heel pover speelde deze middag. Jong Holland ging op zoek naar de gelijkmaker maar was niet meer bij machte om het CSW moeilijk te maken. CSW leek op 2-0 te komen toen Stefan Tichelaar zich prachtig vrijspeelde maar vervolgens de doelman op zijn weg vond. In blessuretijd pikte Tichelaar alsnog zijn goaltje mee. Hij nam de bal prachtig aan na een verre uittrap van doelman Rahim Gok, liep op de doelman af en rondde zeer beheerst af.