Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

CSW 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2019 18:15

Afgelopen zaterdag begon voor CSW de competitie met een uitwedstrijd tegen EDO hfc uit Haarlem. Het werd een prima start voor de ploeg van Anthony Servinus want CSW stapte na afloop met een 1-3 overwinning de bus in.

CSW begon voortvarend en leek al vroeg op voorsprong te komen na geklungel in de verdediging van EDO. Justin Blok kwam in vrije schietpositie maar zijn schot ging net naast. CSW was duidelijk de betere ploeg maar was te slordig bij de laatste bal. Het kreeg enkele hoekschoppen te nemen en even leek het erop dat Stefan Tichelaar doeltreffend was maar zijn kopbal ging maar net voorlangs. Ook een prima voorzet van Jesse van Riet op Tichelaar leverde geen goal op. CSW moest echter wel oppassen voor de counters van EDO met hun snelle en behendige spitsen. Zo verscheen de rechtsbuiten alleen voor doelman Rahim Gok die echter weer bekwaam redding bracht. CSW sloeg in de slotfase van de eerste helft twee keer genadeloos toe. Een hoekschop van Menno v.d. Leeden draaide zomaar over de keeper heen in de verste hoek en dat betekende voor CSW de bevrijdende openingstreffer. Op slag van rust kreeg CSW een vrije trap halverwege de helft van EDO. Menno v.d. Leeden lag de bal op het hoofd van Justin Blok die prima inkopte in de uiterste hoek.

Na rust kreeg CSW vele mogelijkheden om de score uit te bouwen maar het sprong deze middag te slordig om met de kansen. Ook werden nog twee treffers afgekeurd van Blok en Justin Both vanwege buitenspel. Waar CSW de kansen liet liggen was het EDO dat wel zijn eerste kans van de tweede helft verzilverde. Slordig balverlies aan de kant van CSW bracht de bal bij de rechterspits die vervolgens oog in oog met Gok niet faalde. Edo begon er weer in te geloven maar de CSW verdediging wenste niets meer weg te geven. CSW schakelde een tandje bij en breidde de voorsprong alweer snel uit. Na een prima aanval kwam de bal bij Tichelaar die de bal panklaar lag voor Blok die zijn tweede goal van de middag liet aantekenen. CSW kreeg hierna alle ruimte om de voorsprong uit te bouwen maar zoals gezegd was het deze middag te slordig in de afwerking maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar.