Belangrijke informatie omtrent digitale spelerspas

Belangrijke informatie omtrent digitale spelerspas

9 september 2019 21:30


Nu het seizoen 2019-2020 is begonnen, volgt hieronder belangrijke informatie over het gebruik van de digitale spelerspas.

Voetbal.nl is het platform voor amateurvoetballend Nederland. Dus voor spelers, scheidsrechters, trainers en teammanagers, maar ook voor ouders, familieleden en andere supporters van het amateurvoetbal. 
Je kunt je hiervoor gratis aanmelden middels de app Voetbal.nl door je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren. Zo maak je jouw eigen account. Als er sprake is van het lidmaatschap KNVB (spelend en niet spelend lid) is er bij de aanmelding of overschrijving aan de ledenadministratie een e-mail adres opgegeven. Belangrijk is om bij het aanmelden bij Voetbal.nl dit e-mailadres te gebruiken. Het e-mail adres van het Persoonsblad KNVB en het account Voetbal.nl zijn namelijk gekoppeld.

 De voordelen van een account:

  1. Programma, standen en uitslagen van jouw team(s).
  2. Persoonlijke en teamstatistieken.
  3. Volg de teams van je vrienden en familie.
  4. Direct op de hoogte van afgelastingen.
  5. Video’s en foto’s van jouw team.

Je kunt hier ook in de periode 21 juni tot en met 31 oktober van het lopende jaar je digitale spelerspasfoto invoeren of veranderen. Je moet dan naar Instellingen en vervolgens naar Mijn persoonsgegevens. Belangrijk is wel dat je hier een recente en goed lijkende pasfoto invoert. Deze foto wordt gebruikt voor jouw digitale spelerspas.

De digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden in het amateurvoetbal. De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. Deze wedstrijdzaken app wordt onder meer gebruikt door de scheidsrechters en teammanagers en het invullen en afhandelen van het digitale wedstrijdformulier.

Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de desbetreffende wedstrijd. 

De verplichting tot het tonen van een geldige spelerspas geldt voor alle wedstrijden in het veldvoetbal en senioren G (aangepast) voetbal in de volgende categorieën: 

  • Mannen senioren (met uitzondering van de tweede en derde divisie).
  • Vrouwen senioren (met uitzondering van de eredivisie vrouwen)
  • JO12, MO13 t/m JO19 en MO19.
  • Jeugd G voetbal.

De ledenadministratie houdt bij wie er een digitale pasfoto op zijn/haar pas heeft geplaatst.

Nu is het nog zo dat er geen recente pasfoto’s of foto’s, die niets met de speler in kwestie te maken hebben, zijn geplaatst. Het verzoek is om dit aan te passen, dus recente pasfoto’s en foto’s van de speler in kwestie plaatsen.

Binnen CSW zijn er nog te veel niet geplaatste foto’s en foto’s van de hierboven genoemde twee categorieën; dit komt niet professioneel over.

De doelstelling van de ledenadministratie is om van iedere speelgerechtigde speler een recente spelerspasfoto op de digitale spelerspas te hebben. Jullie medewerking hierin is onontbeerlijk.
 

Maak je – als je dit nog niet gedaan hebt – account Voetbal.nl aan en plaats je digitale recente en goed lijkende spelerspasfoto.

Mocht je geen account willen aanmaken, is het toch mogelijk om een foto op jouw digitale spelerspas te krijgen. Je moet dan een recente pasfoto naar de ledenadministratie mailen. Ik zorg er dan voor dat jouw pasfoto wordt gedownload naar jouw spelerspas.

Het e-mailadres van de ledenadministratie is: ledenadministratie@cswilnis.nl

Als een scheidsrechter een spelerspas afkeurt omdat de foto niet recent en goed lijkend is of er geen foto geplaatst is, mag de desbetreffende speler niet deelnemen aan de wedstrijd. De foto is nu eenmaal een essentieel deel van de spelerspas (identificatie van de speler).

Dus nogmaals:
Geen of geen goede foto, voeg of wijzig een spelerspasfoto toe. Doe dit zo snel als mogelijk is, maar uiterlijk 31 oktober. Zowel de Voetbal.nl app als de wedstrijdzaken app kunnen hiervoor gebruikt worden. Een teammanager kan via de wedstrijdzaken app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Ik als ledenadministrateur kan tot 1 november alle foto’s wijzigen.

Na 1 november kun je contact opnemen met de ledenadministratie als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Er wordt dan een correcte spelerspasfoto toegevoegd. Voor leden die nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto's te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto's die kleiner zijn dan twee megapixel (1600x1200 px). De foto's worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800x600 px.Voorbeeld van een acceptabele spelerspasfoto

 
Mochten jullie naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben voor de ledenadministratie bel of e-mail mij:

Arno Postma 

Ledenadministrateur CSW

0297-264384 of 06-57005965

ledenadministratie@cswilnis.nl

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!