CSW VR 2 schrijft geschiedenis en neemt KNVB Beker mee naar Wilnis

CSW VR 2 schrijft geschiedenis en neemt KNVB Beker mee naar Wilnis

4 juni 2019 13:30


Na een mooi bekertoernooi plaatste de vrouwenploeg zich voor de finale door uit ’s Gravenland met 1-0 te verslaan. In acht gewonnen wedstrijden werden er maar liefst 40 goals gemaakt. Op 31 mei speelde de ploeg van de afscheid nemende trainer Roelvink, op neutraal terrein de finale tegen Uitgeest VR1. Met 4-0 was de ploeg uit Wilnis te sterk voor de tegenstander.

De spelersbus vertrok om 17:45 richting Uithoorn, met wat gezonde spanning stapte de brede selectie de bus uit. Er werd afgetrapt om 19:30 uur in een mooi ambiance; spandoeken, fakkels, rook en veel publiek maakte de opening al zonder voetbal tot een waar spektakel.

De Wilnisse ploeg wilde zo graag winnen dat ze dat direct in de eerste deel van de wedstrijd lieten merken. Mandy Bos werd in het eerste kwartier op links ingespeeld, omspeelde twee verdedigers en legde de bal panklaar voor Michelle Schoenmakers die de verre hoek kon vinden: 1-0. Niet veel later was het Mijke Voorbij die vanuit de tweede lijn met rechts uithaalde. De bal leek naast te gaan maar raakte binnenkant paal waardoor het al snel 2-0 werd. Uitgeest stabiliseerde wat, met twee lange centrale verdedigers konden lange ballen worden weg gewerkt, daarbij zorgde de buitenspeelsters voor dreiging voor de goal van Haveman. Deze sluitpost keek hier gelukkig niet van op en hielt met drie goede en nodige reddingen haar goal schoon.

Vlak voor rust besloot de ‘bijna nooit scorende’ Ryanne Lem met een bekeken schot de wedstrijd definitief op slot te gooien. Ze schoot vanaf 25 meter de bal over de keepster die al achteruitlopend de goal niet kon voorkomen. 
Na rust raakte de bal voor de vierde keer het net, en wederom was het Ryanne Lem. Met een kopie van goal nummer drie werd de keepster van Uitgeest voor de vierde keer verrast. De wedstrijd was gespeeld en dat merkte beide ploegen. De bal kwam bijna niet meer op de helft van CSW maar een extra goal bleef ook uit. Na het laatste fluitsignaal barste het feest los en kreeg Vrielink op het podium de beker in handen gedrukt. Vervolgens werd het feest doorgezet in de kantine met de mee gereisde fans.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!