Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

CSW VR1 verliest op inhoud van WV-HEDW VR1

17 augustus 2020 18:15

Op 15 augustus speelde CSW VR1 de eerste oefenwedstrijd na maanden niet gespeeld te hebben. Tegenstander was WV-HEDW VR1 uit Amsterdam. CSW moest nog een groot aantal sterkhouders missen vanwege vakantie, maar gelukkig kon er gerekend worden op Michelle Lem (mo19-1), Megan Bakker (mo19-1) en Romy de Graaff (VR2) waardoor er toch vier wissels aanwezig waren.

Opstelling: Nikkie de Kuiper, Ryanne Lem, Joy van Gogh, Kayleigh Groen, Ilse Kniep, Iris Prange, Michelle Lem, Joy Haveman, Marit Bon, Ashley de Horde, Nelleke Vrielink.

WV-HEDW liet zien te zijn gekomen om te voetballen en liet de bal achterin rond gaan, waarbij steeds de diepte via de zijkanten werd gezocht. Het was weinig verrassend, maar toch duurde het even voordat CSW er grip op had. CSW had in de 8e minuut op voorsprong moeten komen door Joy Haveman die na een prachtige dieptepass van Joy van Gogh op de rand van de zestien in balbezit kwam. Haar schot mistte kracht en was een makkelijke prooi voor de keepster van WV-HEDW. Niet veel later kreeg CSW een tweede grote kans. Ditmaal was het Joy Haveman die Marit Bon vond, maar wederom geen doelpunt. In de 14eminuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Een goed opgezette aanval over rechts eindigde met een voorzet vanaf de achterlijn doordat er niet goed werd meegelopen door de linkerkant van CSW. De bal werd in eerste instantie nog verwerkt, maar in tweede instantie alsnog tegen de touwen geschoten: 0-1. CSW zag er hierna even niet goed uit en had moeite de bal rond te laten gaan, maar WV-HEDW maakte er geen gebruik van en dus werd het een veldslag op het middenveld. In de 23e minuut kreeg CSW na een snelle uitbraak een corner. Joy van Gogh vond in tweede instantie Joy Haveman die de bal hard achter de goalie schoot. Na de 30 minuten drinkpauze en enkele aanwijzingen verscheen er een compleet ander CSW in het veld, terwijl het toch dezelfde speelsters waren. Er was beweging op het middenveld, er werden acties gemaakt en de passing was zuiver. CSW combineerde er lustig op los en creëerde kans na kans. De klok sloeg 33 minuten toen Joy Haveman na een individuele klasse-actie de bal met een boog over de keepster schoot en de 2-1 noteerde. Vijf minuten later schoot ze haar zuivere hattrick binnen na een sterk optreden van Iris Prange en Kayleigh Groen die leidde tot een aanval door de as van het veld en eindigde in een strak schot in de verre hoek. 3-1!

De tweede helft was nog geen 3 minuten oud voordat Nikki de Kuiper de bal voor de tweede maal uit het net moest vissen. Een misverstand tussen de verdediging en keepster van CSW maakte een eenvoudige boogbal van de aanvaller van WV-HEDW mogelijk, die de 3-2 maakte. Hierna golfde het spel wat heen en weer. Megan Bakker, in de rust in het veld gebracht voor Ryanne Lem, liep een aanvaller omver en ontnam haar daarmee een scoringskans. Gelukkig was de scheidsrechter mild en bleef het bij een vrije trap die in de muur strandde. Tijdens de tweede drinkpauze moest Joy Haveman noodgedwongen worden gewisseld en ook Nelleke Vrielink werd vervangen. Respectievelijk Romy Ende en Romy de Graaff kwamen voor beiden in het veld. De vele positiewisselingen in combinatie met een lege tank bij de meeste speelsters van CSW, maakten de rest van de wedstrijd een schouwspel om vooral lering uit te trekken. De wil was er wel, maar het vermogen was er niet meer en het team viel uit elkaar. Door twee cadeautjes keek CSW in een tijdsbestek van 8 minuten tegen een 3-4 achterstand aan. Anouk Olfers kwam nog in het veld voor de moegestreden Ilse Kniep, maar het mocht niet baten. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan brak WV-HEDW door over de rechterkant en een strakke voorzet werd binnengeschoten, wat ook nog de 3-5 betekende. Zoals CSW de tegenstander spaarde in de eerste helft, spaarde WV-HEDW de thuisploeg in de laatste minuten. De eindstand was 3-5.

Nu een week hard trainen en dan wacht volgende week de tweede oefenwedstrijd. Om 14:30 zal CSW het dan thuis opnemen tegen hoofdklasser Saestum VR2. CSW VR1 zal dan wel zo goed als compleet zijn.