Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Normaal werkt hij zijn potjes op zaterdag af in het 4e van CSW maar door de vele afwezigen werd oud spits Vincent van Hellemondt weer eens opgetrommeld voor de wedstrijd tegen Maarssen. Tien minuten voor tijd mocht hij invallen en schoot CSW hoogstpersoonlijk van 1-1 naar 3-1. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1 door een eigen doelpunt van de bezoekers.

Twee ploegen die er een leuke pot voetbal van wilde maken. De eerste mogelijkheid was voor CSW na een slordigheidje achterin bij Maarssen. Stefan Tichelaar probeerde de bal in de verste hoek te krullen maar net iets te hoog. Daarna was het de beurt aan Maarssen dat een aantal malen dreigend doorkwammaar schoten konden prima worden geblokt. Halverwege de eerste helft werd Berry Kramer prima bediend door Elroy Baas maar vervolgens schoot hij de bal over het doel. Grote kansen bleven vervolgens uit voor beide ploegen mede ook door goed verdedigingswerk. Maar in minuut 40 kwam CSW toch op voorsprong. Na een inzet van Tichelaar kwam de bal bij Matt Veerhuis en de 1-0 was een feit. Lang mocht CSW hier niet van genieten want nog voor rust kwam Maarssen op gelijke hoogte. Uit een hoekschop werd de bal bij de eerste paal prima ingekopt.

Na rust was het Maarssen dat steeds gevaarlijker werd en CSW mocht van geluk spreken dat de ploeg niet wist te scoren. Uit prima aanvallen kwam Maarssen twee keer alleen voor doelman Thijs Imming maar beide keren werd het doel te hoog gezocht. Ook had CSW geluk toen de bal op de lat belandde na een schot uit de tweede lijn. CSW was zoekende naar de juiste opening maar vooralsnog zonder resultaat. Het speelde te doorzichtig om Maarssen in grote problemen te brengen totdat 10 minuten voor tijd Vincent van Hellemondt binnen de lijnen werd gebracht. De schutter liet zien dat hij hetscoren nog niet is verleerd. Van Hellemondt was net 6 minuten in het veld of de bal lag al in het netje. Een voorzet van Kimo van Drooge schatte hij op de juiste waarde in en beheerst tikte hij de bal in de uiterste hoek. De koek was nog niet op want in de laatste minuut van de officiële speeltijd werd hij opnieuw aangespeeld door van Drooge. Van Hellemondt speelde vervolgens de laatste man van Maarssen schitterend uit en oog in oog met de doelman rondde hij heel koeltjes af. Uiteindelijk werd ook nog 4-1 toen de bal na een voorzet van Tichelaar in eigen doel werd geschoten. Een toch wel bizar slot van dit duel waarin Vincent van Hellemondt maar weer eens zijn waarde bewees als absolute topschutter.