Scheidsrechter

J. Jongejan

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk was het dan weer zover, na ruim een half jaar zonder competitievoetbal, werd er afgelopen zaterdag voor het eerst weer afgetrapt voor het seizoen 2020-2021. CSW moest het op eigen veld opnemen tegen De Meern en boekte een zeer benauwde en moeizame zege 2-1.

CSW begon matig aan de wedstrijd en meteen in de eerste minuut kon de spits van De Meern recht op doelman Rahim Gok aflopen maar het schot was een prooi voor de doelman. Na deze waarschuwing was CSW nog niet wakker want na balverlies op het middenveld kwam de spits wederom in vrije positie en dit keer faalde hij niet en deponeerde de bal in de uiterste hoek buiten bereik van Gok. CSW probeerde zich snel te herstellen van deze klap en zocht driftig de aanval. De ploeg kreeg enkele hoekschoppen maar vooralsnog zonder resultaat. Ook bleek het bijzonder lastig om een gaatje te vinden in de hechte defensie van De Meern. Aan de andere kant bleef het oppassen voor CSW voor een grotere achterstand. De Meern kwam een paar maal dreigend door maar gelukkig voor CSW gingen de doelpogingen over het doel van Gok. Tegen de rust aan kreeg CSW wederom een hoekschop. Matt Veerhuis gaf voor op het hoofd van Sven v.d. Horst die vervolgens doorkopte naar spits Jordy de Groot. De Groot zag een hele vrije hoek en kopte beheerst binnen.

Na de rust nam CSW direct het heft in handen en dat resulteerde al vrij snel in een voorsprong. Bij een prima aanval van achteruit over vele schijven was het eindstation Jordy de Groot. Prachtig vrijgespeeld verscheen hij alleen voor de keeper en liet die vervolgens totaal kansloos. Daarna golfde de wedstrijd wat heen en weer en kon CSW nog niet echt domineren, mede ook door te vaak slordig balverlies waardoor de ploeg weer te ver terug moest. De Meern begon aan te dringen en het kreeg in deze tweede helft drie vrije trappen op een meter of twintig van het CSW-doel maar driemaal leverde dat niets op. Naarmate de wedstrijd vorderde begon De Meern nog meer aan te dringen en steeds via de gevaarlijke rechterkant. Echt grote kansen bleven uit en dat was ook mede de verdienste van de prima CSW verdediging. CSW kon niet echt profiteren van de geboden ruimtes en dwong daarmee ook veel te weinig af om nog echt gevaarlijk te worden. Het bleef spannend tot de laatste seconde maar uiteindelijk werd de overwinning met pijn en moeite over de streep getrokken.