Scheidsrechter

J.C.C.M. (Jeannette) Schreur - van IJzerdoorn

Accommodatie

Onbekend

12 september was de laatste wedstrijd in de voorbereiding op seizoen 2020-2021. Topklasser Ter Leede kwam op bezoek en vooraf was er één doel: de huid duur verkopen en met een goed gevoel van het veld aflopen. En dat gebeurde!

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter mw. Schreur-van IJzerdoorn was duidelijk dat Ter Leede veel sterker was dan CSW. CSW hield het veld echter zo klein en compact dat Ter Leede het veld breder dan breed moest houden om naar voren te kunnen komen. Iedere keer wanneer de bal naar de zijkant ging kantelde CSW en zette het Ter Leede vast. Het resultaat was dat slechts enkele schoten uit de tweede lijn op Nikki de Kuiper konden worden afgevuurd. CSW kwam naarmate de eerste helft vorderde ook meer in het eigen spel en kwam er op de counter een aantal keer goed uit. Sterker nog, in de 24e minuut kreeg CSW de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Na een paar slimme passes op het middenveld werd Ashley de Horde diep gestuurd over de linkerkant en haar schot van jewelste ging via de vingertoppen van de keepster over de lat. Ter Leede schroefde het tempo iets op en probeerde door diepe ballen net achter de verdediging tot kansen te komen. Het resulteerde in twee kopkansen, maar beiden verdwenen naast het doel. CSW bleef het proberen en kreeg vlak voor rust nog een kans. Ditmaal was het Marit Bon die diep ging en tussen twee speelsters van Ter Leede Nelleke Vrielink vond die vergat te schieten. CSW vocht voor wat het waard was en leek met een verdiende gelijke stand de rust in te gaan. Des te zuurder dat CSW in de blessuretijd van de eerste helft toch nog de 0-1 moest toestaan. Aan de linkerkant van het veld raakte CSW de bal kwijt en de rechtsvoor van Ter Leede gaf een puntgave voorzet die door de spits achter De Kuiper werd gekopt.

In de eerste de beste aanval na rust kwam Ter Leede op 0-2. Een diepe bal door de as werd goed afgewerkt. Maar wie dacht dat CSW de koppies liet hangen kwam bedrogen uit. Vanaf de aftrap eindigde een aantal goede combinaties tot een schot van Joy Haveman die maar net naast ging. CSW leek gesterkt door deze kans en kwam steeds meer op de helft van Ter Leede te spelen. In de 56e minuut werd het offensief beloond en werd de 1-2 op het scorebord gezet. Een corner van CSW werd matig verwerkt en Ashley de Horde was er als de kippen bij om de bal hard onder de lat binnen te schieten. De goal was even zo mooi als de manier waarop deze gevierd werd. In het resterende half uur drong CSW meer aan. De ploeg had het gevoel dat een gelijkmaker mogelijk was en Ter Leede had handen en ellebogen nodig om CSW in bedwang te houden. Een doelpunt hing in de lucht, maar helaas viel deze in de slotseconde aan de verkeerde kant: 1-3.

CSW VR1 mag zeer tevreden zijn met het vertoonde spel want dit resultaat was een echte teamprestatie. Na de wedstrijd dacht de staf van de tegenstander nog aan te moeten geven dat ze enkele basisspeelsters noodgedwongen moesten missen… en dat is misschien wel het grootste compliment dat je kunt krijgen van een team dat twee klassen hoger speelt. Nu op naar de eerste competitiewedstrijd bij Sporting’70.