Scheidsrechter

Kees van Wijngaarden

Accommodatie

Onbekend

Op 22 augustus traden de vrouwen uit Wilnis thuis aan tegen Saestum VR2, dat uitkomt in de hoofdklasse. Twee seizoenen geleden werd er in de competitie nog met grote cijfers verloren en met die herinnering bij velen nog in het achterhoofd waren de dames vastbesloten om dit niet nogmaals te laten gebeuren. In de voorbereiding werd veel gesproken over de ruimtes klein houden, passlijnen dichtzetten en fel als één team verdedigen. Alleen zo zou er een kans zijn tegen Saestum, maar ook volgende week in de beker tegen Sparta Rotterdam (hoofdklasser) en over drie weken tegen Ter Leede (topklasse). Een mooie laatste oefenwedstrijd dus.

Nog voor de wedstrijd begon moest CSW haar eerste tegenvaller incasseren. Ilse Kniep kon niet starten door een lichte blessure. Er werd een omzetting gedaan en Donna Straver van de mo19 ging starten. Gelukkig was Megan Bakker (ook mo19) in de buurt en sloot alsnog aan bij de selectie, zodat er toch drie wissels waren.

Vanaf de aftrap had Saestum zoals verwacht een licht overwicht. Het liet de bal makkelijk rond gaan tussen de twee centrale verdedigers en de centrale middenvelders en zocht zo gedoseerd de aanval. CSW was zoekende om grip te krijgen op de beweeglijkheid van de middenvelders van Saestum, maar naarmate de eerste helft vorderde lukte dat steeds beter. De voorste linie van CSW deed zeer nuttig stoorwerk en daarachter werkte het middenveld en de verdediging goed samen. Saestum probeerde de muur van CSW te slechten, maar kreeg in de eerste helft eigenlijk maar twee echte kansen. Twee keer kroop er een aanvaller weg uit de rug van de verdediging waarbij de eerste bal er gelukkig niet in werd gegleden en de tweede naast werd geschoten. Verder had Saestum een paar halve kansen, maar Nikki de Kuiper lette steeds goed op. Daartegenover stelde CSW ondanks het mindere balbezit eigenlijk evenveel kansen. CSW liet zien over prima positiespel te beschikken en kwam er meerdere keren met mooi combinatievoetbal gevaarlijk uit. Schoten van De Horde en Fontijn werden door de keepster met moeite gepareerd. Na 45 minuten was de tussenstand 0-0.

De tweede helft vertoonde een zelfde spelbeeld als de eerste met Saestum dat het meeste balbezit had, alleen aan beide kanten werd nu iets rustiger gecombineerd. CSW deelde zo hier en daar wat speldenprikjes uit via de counter en Saestum kwam niet heel veel verder dan harde schoten van 20 meter. Aan beide kanten vloeide de energie richting het einde van de wedstrijd weg, echter leek de formatie uit Wilnis kracht te putten uit het feit dat het verdedigend overeind bleef en het daardoor nog altijd een wedstrijd was. 12 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam CSW op voorsprong. Ryanne Lem vond met een prachtige diepe bal Joy Haveman. Laatstgenoemde nam de bal op de borst aan, omspeelde een tegenstander en schoot tussen twee verdedigers in vanaf de rand van de zestien kiezelhard diagonaal binnenkant paal binnen. De keepster van Saestum had geen schijn van kans en dus verscheen er 1-0 op het elektronische scorebord. De laatste tien minuten leek het er eerder op dat CSW de 2-0 zou maken dan dat de gelijkmaker zou vallen. De wedstrijd kabbelde naar het einde en CSW trok aan het langste eind in een boeiende wedstrijd.

De opstelling: Nikki de Kuiper, Nelleke Vrielink (63. Ryanne Lem), Joy van Gogh, Kayleigh van Groen (78. Megan Bakker), Anouk Straver, Iris Prange, Lorena Fontijn, Joy Haveman, Donna Straver (65. Michelle Lem), Ashley de Horde, Mijke Voorbij